/orvosok/
Please, set Additional Menu

1987-ben szerezte meg orvosi diplomáját a Debreceni Orvostudományi Egyetemen, majd a Szegedi Orvostudományi Egyetem Idegsebészeti Klinikáján kezdett el dolgozni. Szakorvosi képesítését először ideggyógyászatból, majd idegsebészetből kapta meg, 1994-ben kandidátus lett. Az európai idegsebészeti szakvizsgát 2000-ben Belgiumban tette le, azután három éven keresztül az Amerikai Egyesült Államokban dolgozott idegsebészként. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájának vezetője.

A Szegedi Tudományegyetem Áll-, Arccsont- és Szájsebészeti Klinikájának tanszékvezető egyetemi tanára. Közel 20 évig dolgozott Németország egyik legnagyobb craniofaciális rendellenesség központjában, így a szegedi klinika működésébe a világszinten vezető német gyakorlatok és alapelvek kerültek átültetésre.
A németországi Münsteri Egyetemen folytatott oktatási tevékenysége mellett világszerte vezet kurzusokat.

Dr. Varga Péter Pál világszerte elismert gerincsebész, aki 2012-ben megkapta az AOSpine „Excellence in Education” díjat. Számos tudományos tanulmányban vesz részt, az európai, ázsiai és orosz gerincgyógyászati szakfolyóiratok szerkesztőbizottságában is dolgozikának tagja. Több Nemzetközi és magyar szakmai szervezetek tagja, több mint 400 nemzetközi és helyi orvosi kongresszuson adott elő, és 106 tudományos cikket publikált. Számos szabadalom tulajdonosa, az általa vezetett intézményben számos több világszerte bevezetett sebészeti újítás született.