/gyik/
Please, set Additional Menu

AZ ALÁBBIAKBAN ÖSSZESZEDTÜK
A LEGGYAKORIBB FELMERÜLŐ KÉRDÉSEKET.
HA NEM TALÁLOD A VÁLASZT EGY FONTOS KÉRDÉSRE,
ÍRJ NEKÜNK BÁTRAN!

MILYEN SZEMPONTOK ALAPJÁN ÉRDEMES EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁST VÁLASZTANI?

Az egészségügyben nem a sokszor irreálisan drága külsőségek alapján célszerű szolgáltatást választani. Sokkal fontosabbak az objektív paraméterek, mint az intenzív osztály helyszíni megléte, a megfelelő szélességű szolgáltatási paletta és ebből adódó konzíliumi háttér, valamint az adott kórház és szakorvosok által bonyolított kezelések éves száma.
Fontos és mérhető minőségi paraméterek lehetnek még a műtéti-kezelési sikerráták vagy a szövődmények és fertőzések száma, de ezekről nagyon ritkán állnak rendelkezésre megbízható forrásból származó információk.

KÉPES EGY ÁLLAMI KÓRHÁZ IS NYUGAT-EURÓPAI SZÍNVONALÚ SZOLGÁLTATÁST NYÚJTANI?

Teljes mértékben.
Az állami fenntartású kórházakban piaci árakon ajánlott magán-egészségügyi szolgáltatások a társadalombiztosító által finanszírozott alapellátásokhoz képest más minőséget jelentenek. Az állami kórházak ezen magánszolgáltatásainak esetében a különbség az emelt szintű kiegészítő szolgáltatások (pl. szállodai minőségű szoba) mellett elsősorban a szakszemélyzet pozitívabb hozzáállásában és nagyobb időráfordításában nyilvánul meg (pld. nincs várakozási idő, az ápoló többet tud egy beteggel foglalkozni).

VAN-E VÁRÓLISTA?

Nincs.
Az állami egészségügyi rendszerek általában nem csak elegendő, hanem inkább a szükségest jóval meghaladó kapacitásokkal rendelkeznek. A várólisták kialakulásának oka alapvetően nem az, hogy nincs elég műtő vagy szakorvos (kivéve néhány szakterületet), hanem a forráshiány.
A kihasználatlan kapacitásokra épülő, transzparens magánszolgáltatások esetében nem csak várólista nincs,
de a társadalombiztosítás által finanszírozott betegek sem kerülnek rosszabb pozícióba.

KELL-E HÁLAPÉNZT FIZETNI?

Nem.
Az állami kórházakban kínált szolgáltatások esetében az adott intézmény minden esetben kialakítja a magánszolgáltatások transzparens folyamatát. Ennek következményeként az intézmények arra törekednek, hogy a bevételeikből visszaforgassanak az orvosok és a teljes szakszemélyzet érdekeltségének megteremtésébe is. Azaz ezeknek a szolgáltatásoknak az esetében az általában minden fél számára kellemetlen hálapénz kérdése fel sem merül.

MILYEN SZAKTERÜLETEKEN TUDTOK SEGÍTENI?

Magyarország legnagyobb esetszámú és legjobb minőséget nyújtó kórházaival dolgozunk együtt,
ezért elméletileg bármilyen szolgáltatási körben tudunk megoldást kínálni.
Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy ne általánosságban vagy területi alapon ajánljunk szolgáltatót, hanem az adott kórházban elérhető legjobb minőségű szolgáltatásokra koncentráljunk.
Elsősorban a nagyobb kockázatú és drágább beavatkozások (ortopédia, gerincsebészet, áll-arccsont sebészet, invazív kardiológia, onkológia), illetve a kisebb, de gyakoribb és egyszerűbb kezelések (egynapos sebészet, nőgyógyászat, stb.) terén javasoljuk a magyarországi műtétet vagy kezelést, mert ezekben az esetekben a kinti átlagos szakorvosoknál jó eséllyel nagyobb tapasztalatú és garantáltan nagy tudású, nemzetközi hírű kezelőorvost tudunk biztosítani, a nyugat-európai árakhoz képest kiváló ár-érték arányban.
A műtéti és egyéb kórházi kezeléseken túl rehabilitációs és egészségmegőrző szolgáltatások igénybevételét is kínáljuk.

KIK ÉS HOL FOGNAK KEZELNI?

Személyes szakorvosi konzultációt alapvetően Budapesten elhelyezkedő járóbeteg-központban vagy már az adott kezelést nyújtó fővárosi, esetleg vidéki intézményben szervezünk.
A szolgáltatásokat részben budapesti, részben vidéki kórházakban és rehabilitációs intézményekben lehet igénybe venni. A szóbajöhető magánkórházak mellett sok esetben olyan állami tulajdonban levő intézményekről van szó, amelyek rendelkeznek legális üzemeltetésű magánkapacitásokkal is.
A szolgáltató partnereink körét folyamatosan bővítjük. Meglevő szakorvosi és kórházi partnereinkről bővebben lásd itt.

A KÓRHÁZAK MILYEN MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI RENDSZERT ALKALMAZNAK?

A partnerkórházak kiválasztása során a szakorvosok, illetve az intézmények esetszámai és referenciái mellett német minőségbiztosítási szempontokat veszünk figyelembe. Ennek érdekében alapítványunk partnerségre lépett a német Temos egészségügyi certifikációs szervezettel.
A magyar kórházak jellemzően a magyar és az ISO szabványok szerinti minőségbiztosítási rendszereket alkalmaznak (MEES, ISO 9001-2008, ISO/IEC 27001-2013). Ezen túlmenően esetenként előfordulhat nemzetközi szinten is egyedi minőségi certifikáció, így például a budapesti Uzsoki Kórház és a Városmajori Kardiovaszkuláris Központ rendelkezik a FIFA Medical Center of Excellence minősítésével, amely nemzetközi szinten is kiemelkedő színvonalat tükröz a sport-egészségügy terén (összesen alig több mint 30 hasonló kórház van a világon).

MELY ORSZÁGOKBÓL JÖHETEK HAZA?

Célunk elsősorban az európai országokban dolgozó magyarok számára történő szolgáltatás, ahol az EU tagállamok között akár még a külföldi társadalombiztosítás határon átnyúló finanszírozása is rendelkezésre áll.
Európán kívüli országok tekintetében elsősorban a közel-keleti térségben él jelentős számú magyar, de bármely egyéb területen felmerülő igény esetén van lehetőség a magyarországi egészségügyi szolgáltatások megszervezésére.

MENNYIBE KERÜL?

Az egészségügyi szolgáltatások sajátossága, hogy jellemzően nem sztenderdizálhatóak, minden ajánlat testreszabottan készül. Ezért minden egyes ügyfelünk esetében egyedileg vizsgáljuk meg az alábbi feltételeket, majd adunk árajánlatot.
• szakorvosi vélemény és az alapján készült kezelési terv
• kórházi és kezelőorvosi kapacitások elérhetősége
• adott országban érvényes egészségbiztosítási finanszírozás feltételei
• ügyfél speciális igényei és egyéni finanszírozási lehetőségei

A fentiek alapján arra törekszünk, hogy a legoptimálisabb megoldást kínáljuk, de mindenképpen tudni kell,
hogy a magyarországi szolgáltatók feltételei egymástól jelentősen eltérhetnek.
Egyedi árajánlatért kérjük vedd fel a kapcsolatot velünk itt.

HA VAN KINT BIZTOSÍTÁSOM, AZ FEDEZI A KÖLTSÉGEKET?

A határon átnyúló biztosítói finanszírozásnak több formája lehetséges.
A sürgősségi ellátások és a társadalombiztosítók közötti megállapodások alapján történő egészségügyi szolgáltatások esetében a régóta fennálló szabályozás az irányadó, de ezekre sem nekünk, sem az ügyfélnek nem lehet ráhatása.

Az általunk szervezett szolgáltatások esetében a biztosítások fedezetét és a finanszírozás módját, feltételeit előzetesen egyeztetni célszerű az adott külföldi biztosítóval.
Ebből a szempontból releváns, de a gyakorlatban még csak korlátozottan működő EU szintű szabályozás a határon átnyúló egészségügyi ellátásokra vonatkozó, 2013. október 25-én életbe lépett 2011/24/EU Irányelv. Ez lehetőséget ad az uniós állampolgár betegeknek arra, hogy az engedélyhez nem kötött egészségügyi ellátásokat más tagállamban vegyék igénybe, a biztosításuk helye szerinti állam belföldi költségmértékű, utólagos visszatérítése mellett.

MAGYARORSZÁGON VAN EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSOM, EZT HASZNÁLHATOM?

A magyarországi társadalombiztosítási jogviszony kizárólag az állami egészségügyi ellátások igénybevételére jogosíthat fel, annak felhasználása magán-egészségügyi szolgáltatások finanszírozására nem lehetséges. A Magyarország területén megkötött magán-egészségbiztosítás egyedi feltételei alapján előzetesen ellenőrizni kell a biztosító által fedezett szolgáltatásokat és a biztosító szolgáltatási szerződéseit.
Elképzelhető, hogy a biztosító elköteleződött valamely egészségügyi és egyéb szolgáltató felé, amely alapján az általunk ajánlott szolgáltatás nem vehető igénybe.

MAGYARORSZÁGON VAN EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI MEGTAKARÍTÁSOM. EZT HASZNÁLHATOM?

Magyar egészségpénztári megtakarítás a magyarországi egészségbiztosításokhoz hasonlóan alapvetően a pénztár szerződéses szolgáltatóinál vehető igénybe. Az általunk kínált szolgáltatások esetében lehetnek átfedések,
de ez nem jelenti azt, hogy minden esetben igénybe vehető.